Απολογισμός της συνάντησής μας στις 8 Δεκεμβρίου 2013

Αγαπητοί φίλοι, 2Η συντονιστική ομάδα σκεφτήκαμε πριν τις γιορτές να σας ενημερώσουμε για την πρόοδο του δικτύου μας. Και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της, θα μοιραστώ μαζί σας και κάποιες σκέψεις (προσωπικά, ως Δημήτρης). Η τελευταία μας συνάντηση στην Αγία Παρασκευή ήταν, για αρκετά από τα μέλη μας, αφετηρία των συναλλαγών τους: Εκείνη τη βραδιά έγιναν 21 συναλλαγές με συνολικό τζίρο 960 εναλλακτικών, ενώ μέσω των σχέσεων και των συζητήσεων που αναπτύχθηκαν, δημιουργήθηκαν οι βάσεις και για τις μελλοντικές μας συνεργασίες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 9 μέλη που έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές αξίας πάνω από 500 εναλλακτικών, ενώ το ρεκόρ σε συναλλαγές ενός μέλους είναι 2.748 εναλλακτικά. Ευχόμαστε αυτός ο όγκος συναλλαγών να γίνει κοινός τόπος για όλα τα μέλη μας. Η προσπάθειά μας έχει ήδη χειροπιαστά αποτελέσματα.

Μυρσίνη Σητείας

Μυρσίνη Σητείας

Αυτή η επιτυχία, μού θυμίζει τα λόγια μιας φίλης που, μαζί με τον σύζυγό της, αποφάσισε πριν 12 χρόνια να μεταναστεύσει από την Αθήνα στη Μυρσίνη, ένα μικρό αλλά και ξεχωριστό χωριό με 130 κατοίκους, στα ανατολικά της Κρήτης. Η φίλη μου με έβλεπε να δυσανασχετώ με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργικότητες πάσης μορφής “εξουσιών”, και σχολιάζοντάς το, μου είπε το εξής: Ότι η Αθήνα μας κρατά σε μια ανήλικη κατάσταση. Στο χωριό δεν περιμένουν από πάσης μορφής εξουσίες να τους λύσουν τα προβλήματα, αλλά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους: Έχουν φτιάξει πολιτιστικό σύλλογο, διοργανώνουν εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που συγκεντρώνουν κόσμο από ολόκληρη την Κρήτη, έχουν αναπαλαιώσει (χωρίς καμιά επιδότηση) ένα παλιό κτήριο για να το έχουν ως κοινοτικό χώρο του χωριού κ.τ.λ… Αυτοί οι άνθρωποι με την δημιουργική τους πρωτοβουλία έχουν μεταμορφώσει τη ποιότητα ζωής τους.

1Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς στο δίκτυό μας: Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να περάσουμε στην δική μας “ενηλικίωση”. Στην τελευταία μας συνάντηση με πλησίασε ο κ. Γιώργος, ο ηλεκτρολόγος του δικτύου μας, και με ρώτησε τι κάνει το δίκτυο για την εγγραφή νέων μελών. Του απάντησα: “Γιώργο, εσύ είσαι το δίκτυο, δεν υπάρχει κυβέρνηση”. Ουσιαστικά, του έλεγα να μην παραμένει στο στάδιο του να περιμένει από κάποιον “γονέα – διοίκηση” να λύσει τα θέματα του δικτύου: Όλοι μαζί χτίζουμε αυτή την προσπάθειά μας, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων και του ενθουσιασμού που έχει. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο: Πριν τελειώσει η συνάντηση ο κ. Γιώργος συζητούσε με έναν συνιδιοκτήτη της ταβερνούλας που μας φιλοξενούσε, για να μπει κι η ταβέρνα στο δίκτυό μας. Αν ο καθένας από μας εγγράψει άλλο ένα μέλος, από 85 μέλη θα γίνουμε 170 σε λίγο καιρό… Η τελευταία μας συνάντηση επιβεβαίωσε το εξής: ότι αυτό που λείπει από το δίκτυο, σε σχέση με το χωριουδάκι της Μυρσίνης, είναι οι προσωπικές σχέσεις. Έτσι, μετά την επιτυχία της συνάντησής μας, η συντονιστική ομάδα αποφασίσαμε ότι θα είναι ένα από τα θέματα της επόμενης συνάντησής μας.
Η συντονιστική ομάδα, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος στον ιστότοπο για να αφήσετε σχόλιο.

s2Member®