Πώς ξεκίνησε η προσπάθεια

Δημήτρης ΜουρούληςΑγαπητέ επισκέπτη, καλώς ήλθες και σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Μετά από μελέτη και εργασία αρκετών μηνών, ο ιστότοπός μας είναι έτοιμος και το Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών Free Economy είναι πραγματικότητα. Λέγομαι Δημήτρης Μουρούλης και μαζί με τους Δημήτρη Κρεμμύδα και Κώστα Τσοπανάκη (που ανέπτυξαν το λογισμικό των συναλλαγών), είμαστε οι δημιουργοί αυτού του ιστότοπου. Σκέφτηκα να σας πω λίγα λόγια για το πώς δημιουργήθηκε το δίκτυο.

Η ιδέα ξεκίνησε προσπαθώντας να καλύψω τη δική μου επαγγελματική ανάγκη: Τον Αύγουστο του 2011 είχα μιλήσει με πέντε πελάτες για να δημιουργήσουμε μαζί τον ιστότοπό τους, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Αλλά όταν το φθινόπωρο βάθυνε η ύφεση, όλοι ανεξαιρέτως έκαναν πίσω. Είχα μείνει κι εγώ με ελάχιστη δουλειά. Παράλληλα, όμως, σκεφτόμουν ότι αυτή η κρίση ήταν τεχνητή: Οι πελάτες μου ήθελαν τις δικές μου υπηρεσίες κι εγώ ήθελα τις υπηρεσίες άλλων ανθρώπων… Αυτό που καθήλωνε την παραγωγικότητά μας δεν ήταν ότι δεν θέλαμε να εργαστούμε ή ότι δεν προσφέραμε κάτι χρήσιμο. Απλά, επειδή δεν είχαμε συνηθίσει να συναλλασσόμαστε ανεξάρτητα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είχαμε αυτο-εγκλωβιστεί στην ανεργία. Αν μπορούσαμε να το παρακάμψουμε, θα μας λύνονταν τα χέρια. Εν μέρει, τουλάχιστον…

συνεργασίαΠήρα, λοιπόν, τηλέφωνο καμιά εικοσαριά φίλους και συζήτησα την ιδέα δημιουργίας του δικτύου, προτείνοντας να δημιουργήσω τον ιστότοπο που βλέπετε. Συνειδητοποίησα τότε ότι είχαν ανακαλύψει κι άλλοι τον τροχό πριν από μένα: Ήδη στον Βόλο και την Πάτρα λειτουργούσαν δίκτυα εναλλακτικού νομίσματος, ενώ σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία και η Ισπανία υπήρχαν τέτοια δίκτυα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Έτσι, παράλληλα με την ανάπτυξη του ισοτόπου, ξεκίνησε μια μακρά μελέτη και διερεύνηση για να στήσουμε το εγχείρημα έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία. Φροντίσαμε να καταστήσουμε τους κανόνες με γνώμονα : 1) Την λειτουργικότητα 2) Την αξιοπιστία και 3) την εξυπηρέτηση όσο δυνατόν μεγαλύτερου εύρους ανθρώπων.

Για να μην μακρηγορώ, έχουμε πλέον ξεκινήσει να δεχόμαστε τα πρώτα μας μέλη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνείτε μαζί μου στα 210-6711510 και 697-3205032.

10 απαντήσεις στο “Πώς ξεκίνησε η προσπάθεια”

 1. Patricia 18/04/2012 στις 23:10 #

  KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

  • webgalaxy.gr 19/04/2012 στις 19:27 #

   Σ’ ευχαριστούμε Patricia.
   Το εργαλείο τώρα είναι έτοιμο. Πλέον δουλεύουμε για την ενημέρωση και την εγγραφή των μελών που θα του δώσουν ζωή. :-)

 2. Χρυσούλα 10/05/2012 στις 00:59 #

  Μπράβο σας βρε παιδιά! Χαίρομαι όσο δεν φαντάζεστε, παιδιά άξια της ηλικίας περίπου
  των δικών μου παιδιών να προχωρούν μπροστά! Όσο δουλεύει το κεφάλι και τα χέρια σας και η ψυχή είναι ζωντανή, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Σύντομα, αφού ενημερωθώ
  και καταλάβω περισσότερο πως λειτουργεί το σύστημα θα εγγραφώ. Κάτι έχω να προσφέρω και εγώ…! Μέχρι τότε όμως, θα σας διαφημίσω όπως μπορώ.
  Προχωράτε μπροστά με όλες μου τις ευχές

  Χρυσούλα Παπαδημητρίου

  • webgalaxy.gr 10/05/2012 στις 04:15 #

   Ευχαριστούμε για τα θερμά σου λόγια Χρυσούλα! Η ενθάρρυνση είναι πολύ σημαντική, τώρα που ξεκινάμε.
   Μόλις είσαι έτοιμη επκοινώνησε μαζί μας, για να συμμετάσχεις στην κοινότητα.
   Ελπίζω να γνωριστούμε κι από κοντά λοιπόν. :-)
   Δημήτρης Μουρούλης

 3. Η λιστα μου 25/05/2012 στις 15:05 #

  Θέλουμε να σας ενημερώσουμε οτι σας εντάξαμε στην λίστα μας με τις ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Θα ήταν τιμή για εμάς άλλα και μεγάλη βοήθεια αν τοποθετούσατε ένα λινκ στα φιλικά ιστολογία η στους συνδέσμους του σιτε σας απο το http://master-lista.blogspot.com .Δεν είμαστε directory είμαστε ένα μπλοκ που έχει σαν όραμα να δημιουργήσει λίστες σπάνιες ,χρήσιμες,εποχής και σημερινής ανάγκης του Ελληνα χρήστη!Επισκεφτείτε μας για να καταλάβετε τι προσπαθούμε να πετύχουμε.

  • webgalaxy.gr 27/05/2012 στις 11:36 #

   Ευχαριστούμε πολύ. Μόλις φτιάξουμε μια σχετική λίστα θα εντάξουμε και εσάς, φυσικά. :-)

 4. Νίκος Αυγερινός 24/07/2012 στις 18:15 #

  Ονομάζομαι Νίκος Αυγερινός κι έχω την ιστοσελίδα http://www.drosostalida.com, που ασχολείται με την Εναρμόνιση του Ανθρώπου με τον Εαυτό του, τους Άλλους και τη Φύση.
  Οι κατηγορίες των θεμάτων μας είναι:
  - Εναλλακτικές – Συμπληρωματικές – Ολιστικές Θεραπείες
  - Φυσικές Μέθοδοι καλλιέργειας – Κηπουρική
  - Φυσική – Οικολογική Δόμηση
  - Δίκτυα Ανταλλαγής – Αλληλεγγύης – Οικοκοινότητες
  Αν θέλετε, επικοινωνήστε μαζί μου να σας στείλω τα έντυπα δωρεάν καταχώρησης

  Με εκτίμηση,
  Νίκος Αυγερινός
  n.avgerinos@drosostalida.com
  6936-703400

  • webgalaxy.gr 26/07/2012 στις 22:48 #

   Βέβαια και θα επικοινωνήσουμε.
   Άλλη μια επιδοφόρα πρωτοβουλία η δροσοσταλίδα…
   Εύχομαι και από εδώ καλή συνέχεια!

 5. Sotiris Argyropoulos 24/07/2012 στις 19:01 #

  Είστε άξιοι επαίνου και εύχομαι ολόψυχα την επιτυχία σας. Με ενδιαφέρει να με καθοδηγήσετε πώς μπορώ να αξιοποιήσω την ιστοσελίδα σας, θέτοντας υπόψη ότι: έχω εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο (International Trade Management & Consultancy) και επιδιώκω την συννενόηση με παραγωγούς που ενδιαφέρονται για την εξαγωγή των προϊόντων τους, μικροί ή μεσαίοι παραγωγοί, ώστε να τους οργανώσω ανά ομάδες ομοειδών προϊόντων (τρόφιμα, ποτά, δομικά, τουριστικά καταλύματα, καινοτόμα προϊόντα κ.ο.κ.) και να σχεδιάσω, να υλοποιήσω το εξαγωγικό τους πρόγραμμα. Εκτός από τα καθαρά κόστη του σχεδίου εξαγωγών το οποίο θα αποφασιστεί με την συγκατάθεσή τους αποκλειστικά όσον αφορά το ύψος των δαπανών και των εξόδων μετακίνησης και διαμονής-διατροφής όταν απαιτείται να συναντηθώ μαζί τους στην έδρα της δραστηριότητάς τους, Η αμοιβή μου θα είναι ένα ποσοστό που θα συμφωνηθεί κατα περίπτωση, επί των πωλήσεων-εξαγωγών τις οποίες θα επιτύχω. Παρακαλώ για την καθοδήγησή σας, ώστε να αξιοποιήσω τις δυνατότητες του δικτύου.

  • webgalaxy.gr 24/07/2012 στις 23:26 #

   Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
   Η κύρια λειτουργία του δικτύου είναι το ότι παρέχει εναλλακτική “ρευστότητα”. Δηλαδή, επειδή δεν έχουμε αρκετά ευρώ, το εναλλακτικό μας νόμισμα λειτουργεί ως “καταλύτης” (δημιουργώντας ρευστότητα) που δίνει στα μέλη του δικτύου μια επιπλέον δυνατότητα να συναλλάσσονται, απελευθερώνοντας την πρόθεσή τους να εργαστούν.
   Αν θέλετε η αμοιβή σας να είναι σε ευρώ και όχι στο εναλλακτικό μας νόμιμα ή με προϊόντα των παραγωγών, τότε δε νομίζω ότι μπορεί να σας βοηθήσει πολύ το δίκτυο. Αν όμως σας ενδιαφέρουν αυτοί οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής, τότε θα μπορούσατε είτε να αναρτήσετε μια δημοσίευση με την υπηρεσία σας δηλώνοντας ότι δέχεστε ως πληρωμή προϊόντα των παραγωγών, είτε να εγγραφείτε και στο δίκτυο, αν θέλετε να πληρώνεστε με το εναλλακτικό μας νόμισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος στον ιστότοπο για να αφήσετε σχόλιο.

s2Member®